Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský kraj vypíše tendr na železnici za více než sedm miliard korun

Soutěž na zajištění dopravy na osmi frekventovaných železničních tratích se chystá vyhlásit Jihočeský kraj. Patnáctiletý kontrakt, který začne v prosince 2019, vynese vítězi soutěže více než sedm miliard korun. Tendr se týká osmi elektrifikovaných tratí, které všechny momentálně obsluhují České dráhy.

„Na této věci jsme pracovali více než rok, zadání zakázky je komplikované, protože kromě Českých drah se nyní týká i jiných subjektů. Pro nás je důležité, abychom zajistili slušnou cenu, dostatečný komfort a aby ty vlaky byly i za těch 15 let konkurenceschopné,“ prozradila jihočeská hejtmanka Ivana Stráská.

Tendr se týká například tratí z Českých Budějovic směrem na Prahu, Plzeň nebo České Velenice a také úseku mezi Rybníkem a Lipnem nad Vltavou. Na osmi tratích představuje takto zakázka více než 3,6 milionu ujetých kilometrů ročně. „Očekáváme, že bychom mohli v rámci tendru získat od dopravců nižší nabídku. Ale spíše je pro nás základ bezpečnost a kvalita pro naše cestující,“ uvedl jihočeský radní Antonín Krák.

Jihočeský kraj už v minulosti vypisoval objemnou zakázku pro železniční dopravu. Šlo o soubor takzvaných šumavských lokálek. Na tratích České Budějovice - Černý Kříž, Číčenice - Nové Údolí a Strakonice - Volary jezdí od loňského prosince spoje společnosti GW Train Regio. Kraj za služby tohoto dopravce za 15 let zaplatí 2,25 miliardy korun.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky Jihočeský kraj, železnice, tendr, soutěž, České dráhy, Ivana Stráská, České Budějovice, Praha, Antonín Krák, Plzeň, České Velenice, Lipno nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Nejprve krajští úředníci rozbili síťovost veřejné dopravy, zdecimovali osobní vlaky. Lvím podílem tak přispěli k ucpání největších JČ měst osobními auty. Nyní tedy kraj pokračuje v systematickém ničení veřejné dopravy pod rouškou "výběrového řízení".

Pondělí, 18. června 2018, 08:40Odpovědět

Jihočeský kraj vypíše tendr na železnici za více než sedm miliard korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.